Miskolci SZC Mezőcsáti Gimnáziuma és Szakképző Iskolája

Iskolánk több mint 50 éves múltra tekint vissza Mezőcsát és térségének oktatási-nevelési feladatainak ellátásában. 2012-ben az intézmény épülete bővült, majd a következő évben energetikai korszerűsítés történt, így kívül-belül modern, esztétikus, megújult iskola áll a diákok és a pedagógusok rendelkezésére. Majdnem minden tanteremben digitális és okos táblák segítik az oktató munkát, több mint 10 ezer kötetes könyvtárat, 3 számítógéptermet, tornatermet, természettudományos szaktantermeket használhatnak tanulóink.


Intézményünkben gimnáziumi és szakgimnáziumi képzés folyik. Gimnazistáink négy és hat évfolyamos oktatásban részesülnek. A szakgimnáziumi osztályokban évfolyamonként egy osztályban közgazdasági szakmacsoportos képzés folyik 9-12. évfolyamon. Érettségi után pénzügyi-számviteli ügyintéző és irodai asszisztens szakképesítés megszerzésére van lehetőség.


Szakközépiskolai képzés:

Tagozatkód

OKJ szám

Tervezett szakképesítés megnevezése

Képzés ideje

Felvehetők száma (fő)

0505

34 521 06

Hegesztő *

3 év

24

0506

34 541 05

Pék

3 év

24

0507

34 762 01

Szociális gondozó és ápoló*

3 év

24

* A Szabóky Adolf szakképzési ösztöndíj rendelet alapján hiányszakképesítésnek minősül.

 

Az iskolánkba jelentkezők német és angol nyelvet tanulhatnak.


A kezdetektől részt veszünk a hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességét szolgáló Útravaló-Macika programban. Minden évben hagyományosan megszervezésre kerülő rendezvényeink: a szalagavató, a diákönkormányzati nap, a ballagás, ill. a Gimnáziumi Napok.


Több éve tartunk szoros kapcsolatot a Marosvásárhelyi Református Kollégiummal, ill. a németországi Worbis városával, mely testvérvárosa településünknek.


A 2017/2018-as tanévtől iskolánk, – amely a fenntartó váltást követően a Miskolci Szakképzési Centrum tagintézménye – szakmai képzést hirdetett szociális gondozó és ápoló, hegesztő és pék szakmákban.

Megbízott tagintézmény vezető: Pásztor Éva

Tagintézmény vezető-helyettes: Kápolnai László