Miskolci SZC Martin János Szakközépiskolája, Szakiskolája és Készségfejlesztő Iskolája

Cím: 3529 Miskolc,  Áfonyás u. 18/A

Telefon: 46/562-200

Fax: 46/362-012

Honlap: www.martinjanos.hu

E-mail:  martin.szakisk@proxynet.hu

Ügyfélfogadás: minden hétköznap 730-tól 1530-ig

Vezetőség:

név

beosztás

telefon

e-mail

fogadóóra

Lénárt Györgyné

Tagintézmény vezető

46/562201

zsuzsa.lenart.martin@gmail.com

hétfő

1000-1200

 Juhászné Frigyik Dóra

Tagintézmény vezető helyettes (általános)

46/562200

kedd

1000-1200

Takács Attila

Tagintézmény vezető helyettes (szakmai)

Felnőttoktatási felelős és felnőttképzési vezető

46/562200

kacsata72@gmail.com

szerda

1000-1200

Hollóné Kalász Mónika

Gyakorlati oktatás vezető

46/562200

kalaszmonika.martin@gmail.com

péntek

1000-1200

 

A Miskolci SZC Martin János Szakközépiskolája és Szakiskolája felvállalta a fogyatékosok, a sérült fiatalok speciális képzését és számtalan új ötlettel, differenciált nevelési módszerekkel életesélyt tud adni a hátrányos helyzetű embereknek. Mindezt nagy hozzáértéssel, pedagógiai érzékkel, szakmai felkészültséggel rendelkező nevelőtestület valósítja, oldja meg.

Fontos szerepet kap a rehabilitáció, a felzárkóztatás, tehetség kibontakoztatás és gondozás, az integrációs és képesség-kibontakoztató program működtetése, az egyéni ütemezésen alapuló tanulás, fejlesztések, munkaerő-piaci programok és projektrend-szerben történő nevelés-oktatás megvalósítása.

Elsődleges feladatunk, célunk az integrált, inkluzív kompetenciaalapú, tevékenységközpontú, cselekedtető és élményszerű nevelés-oktatás, az egyéni tanulási utak, az egyéni stratégiák kiépítése – a munkaerő-piaci munkavállalás támogatása, a felzárkóztatás, a tehetségkutatás és fejlesztés. Minden gyermek tehetséges valamiben és nekünk, pedagógusoknak az a feladatunk, hogy megtaláljuk ezt a területet. Ezen dolgozunk töretlen lelkesedéssel.

Fontos, hogy kaput nyissunk az innovációnak, a lehetőségeknek, más iskolák pedagógusainak a másoktól való tanulásnak, a szakmaközi együttműködésnek iskolákkal és szakmai szervezetekkel közösen a hálózati tanulásnak.

A speciális igényű fiataljaink társadalmi munkaerő-piaci sikerei érdekében a munkaerő-piaci integráció elősegítése az egészséges embereket foglalkoztató munka világába, mely hozzájárulhat a teljesebb és minőségi életvitel kialakításához.

Intézményünk filozófiája: „Hatékony, komplex segítségnyújtás a valós szükségletek kielégítésére.