Miskolci Szakképzési Centrum Kós Károly Építőipari Szakgimnáziuma

Intézményünk több évtizedes hagyománnyal rendelkező, miskolci építőipari szakközépiskola.

Tervezésben és kivitelezésben jártas, irányító, előkészítő, vezető szakemberek képzésével foglalkozunk. Azok, akik az építőipar területén Magasépítő technikusként végeznek, kiválóan rajzolnak számítógéppel és ismerik a magasépítő szakma elméleti és gyakorlati feladatait. Közművek, a talajszint alatti építmények, alagutak kialakításában dolgoznak a Mélyépítő technikusaink. Az épületek működéséhez nélkülözhetetlen az Épületgépész technikus munkája, mert a víz-, szennyvíz, elektromos áram ellátását, a jó komfortérzetet fűtéssel-hűtéssel biztosítja. Az épületek közötti közlekedés útjait, a vasúti pályákat, a hidakat az Útépítő és – fenntartó technikus, a Vasútépítő és – fenntartó technikus, Hídépítő és – fenntartó technikus építi és gondoskodik a fenntartásukról. Mindezen építési munkák során kiemelt figyelmet kell fordítanunk a környezetünkre, a vizek, a levegő és a talaj védelmére, a Környezetvédelmi technikus és Vízügyi technikus szakemberek képzése nélkül elképzelhetetlen a mindennapi életünk és Földünk jövője. Az építőanyagok, a környezetünkben előforduló anyagok tulajdonságainak, összetételének megismerése, vizsgálata, a vegyipari eljárások és mérések a feladata a Vegyipari technikusnak. Minden építőipari munkát megelőznek és végigkísérnek azok a mérések, kitűzések, a térképek elkészítése, amelyeket a Földmérő, földügyi és térinformatikus technikus szakemberek végeznek. A műszaki életben elengedhetetlen a munkafolyamatok informatikai hátterének biztosítása, melyről az Informatikai rendszergazda technikusok gondoskodnak.

Tanulóink felkészülését segítik a számítógépes szaktantermek, laborok, tanműhelyek, a közel 17 ezer kötetes könyvtár, a kiscsoportos nyelvórák (angol, német, francia). Rendszeresen szervezünk külföldi kirándulásokat Erdélybe, Franciaországba, Felvidékre, Ausztriába. Több évtizedes testvériskolai kapcsolatot ápolunk, és aktív diák önkormányzati rendezvényekkel színesítjük tanulóink hétköznapjait. Több sportágban működtetünk iskolai sportkört, diákjaink igénybe vehetik jól felszerelt konditermeinket.

Korszerű pedagógiai módszereinknek és innovatív szemléletünknek köszönhetően képzéseinket a versenyképes, naprakész tudás, a gyakorlatorientáltság jellemzi. Képzési palettánk követi a munkaerő piaci igényeket, így diákjaink elhelyezkedési és szakirányú továbbtanulási aránya magas.

Elérhetőségek

Miskolci Szakképzési Centrum Kós Károly Építőipari Szakközépiskolája és Szakiskolája

Név

Beosztás

e-mail cím

telefonszám

ügyfélfogadási idő

Kocsis István

tagintézmény vezető

iskola-kukac-koosk-misk.sulinet.hu

46/412-337/16

csütörtök, péntek

13-15 óra

Kovács Gabriella

tagintézmény vezető-helyettes

iskola-kukac-koosk-misk.sulinet.hu

46/412-337/17

szerda

13-15 óra

Andrészky Péter

gyakorlati oktatásvezető

iskola-kukac-koosk-misk.sulinet.hu

46/412-337/18

kedd

13-15 óra