A Miskolci Szakképzési Centrum „Te leszel a Centrumban!” címmel pályaorientációs rendezvényt tartott, melyet a  nagy érdeklődésre való tekintettel 2 naposra bővítettünk ki .

Rendezvényünk célja, hogy segítsük a pályaválasztás előtt álló diákok döntéshez szükséges ismereteinek bővülését.

2015. november 5-én a megnyitó ünnepséggel vette kezdetét a program, melyen a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatója, Kovács János főigazgató úr, a Borsod –Abaúj- Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Bihall Tamás elnök úr, és Kiss Gábor Miskolc város alpolgármestere mondta el köszöntő beszédét.

A kiállítók aktív közreműködésükkel hozzájárultak a pályaorientációs rendezvény színvonalas lebonyolításához. A visszajelzések alapján sikerrel zárult a program és a vártnál is nagyobb érdeklődés volt tapasztalható.

A kiállító 12 tagiskola mellett a Borsod – Abaúj - Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Borsod-Abaúj –Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pályaválasztási Csoportja , a MISEK Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi  Oktató Kórház, TAKATA, SANMINA,Robert Bosch Hungary Kft miskolci egységei , PM-Energo Kft, Honvédség  emelte a rendezvény színvonalát, hozzájárult annak sikeres lebonyolításhoz.

Az általános iskolák pályaválasztás előtt álló diákjai kísérőikkel együtt tekinthették meg az Miskolci SZC tagiskoláinak képzési kínálatát. Tájékoztatást kaptak az őket érdeklő szakmákról, interaktív módon részt vehettek aktívan a pályaorientációs napokon.

 

Az érdeklődők megnézhették:

Emelte a program színvonalát, hogy a szóbeli tájékoztatás és az írásos anyag, szórólapos tájékoztatás mellett gyakorlati bemutatókkal, kísérletekkel is készültek a kiállítók.

Az általános iskolás diákok kísérőikkel fegyelmezetten, érdeklődéssel vettek részt a 2 napos programon. Rendezvényünkön ezer fő feletti létszámban jelentek meg a pályaválasztás előtt álló diákok.  Tájékoztatást kaphattak a képzésekről, az iskolák szakmai kínálatáról, a felvételi eljárásról, gyakorlati helyekről, tanulószerződésről, hiányszakmákról, szakiskolai ösztöndíjról, a későbbi továbbtanulási és  elhelyezkedési lehetőségekről.

Az eseményről készült fényképfelvételek megtekinthetők: