Felnőttképzési engedélyszám: E-001290/2015

OM 203060

Központi telefonszám

+36 46 796 020

Felnőttképzési engedélyszám: E-001290/2015

OM 203060

SZAKMA SZTÁR FESZTIVÁL

Lezárult a XII. Szakma Sztár Fesztivál, a záróünnepségen 52 szakmában az első három helyezettet díjazták a részvevő 232 fiatal versenyző – köztük több külhoni magyar – közül a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter a díjátadó ünnepségen arra biztatta a fiatalokat, hogy munkájuk során kövessék a technológiai változásokat. Szólt az ötéves technikumi szakképzés bevezetéséről és kiemelte, a szakoktatók anyagi megbecsülésének fontosságát, hogy jövedelmük megközelítse az ágazatra jellemző szintet.

A kereskedő szakmában szerepelt Miskolc a legjobban: a dobogó mindhárom fokára a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Szakgimnáziumának tanulója állhatott fel! Sejkóczki Vivien aranyérmet vehetett át, az ezüstérem Sivák Ágneshez került, a bronzot pedig Kádas Réka érdemelte ki. Kohut Brigitta negyedik, Kardos Ákos pedig ötödik lett.

A szakácsok versenyében szintén „aranyos” a miskolciak szereplése: a Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulója, Molnár Szilvia Dóra szerezte meg az első helyet.

Gratulálunk a versenyzőknek!