2017. március 3-án került megrendezésre az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny regionális döntője a Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.

A versenyről a Minap.hu számolt be, március 3-án az alábbi cikket jelentette meg:


Közismereti tantárgyakból versenyeztek a miskolci szakiskolások

Az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny (OSZKTV) észak-magyarországi régió döntőjét rendezték meg március 3-án, péntek délután a Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. Ebben az évben már nyolcadik alkalommal adott helyet a Szentpáli a területi fordulónak.

A versenyt a debreceni Suliszerviz Pedagógiai Intézet szervezte, és a Miskolci Szakképzési Centrum támogatta. Az ünnepélyes megnyitón Alvári Ferenc, a Miskolci Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese; Molnár Péter Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke; Nagy Tamásné a Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tagintézmény-vezetőhelyettese és Rózsavölgyi Gábor versenybizottsági tag köszöntette a versenyzőket és felkészítő tanáraikat.

A versenyen 9. és 10. évfolyamos szakközépiskolások (2016 szeptembere óra szakközépiskolának nevezik a korábban szakiskolának nevezett iskolatípust) vehetnek részt. Ennek az a legnagyobb jelentősége, hogy közismereti tantárgyakból mérettetik meg magukat a diákok. Erre ugyanis országos szinten csak az OSZKTV nyújt lehetőséget a szakiskolások számára.

A régió – Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyék – 14 iskolájából 70 tanuló mérte össze tudását három kategóriában: humán, reál és közismereti komplex tantárgycsoportokban. A Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának 12 tanulója is bejutott a regionális fordulóba, és izgatottan várják, folytathatják-e majd a versenyt az áprilisi országos döntőben Debrecenben.Képek a versenyről:


(Forrás: http://minap.hu/cikkek/kozismereti-tantargyakbol-versenyeztek-miskolci-szakiskolasok /2017.03.04/)

(Fotók: Balog Krisztina)