2017. február 27-én ünnepelte 95. születésnapját Kopátsy Sándor közgazdász, a Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája névadója unokájának férje.

Az eseményről a digitális Észak-Magyarország számolt be, február 28-án az alábbi cikket jelentette meg:

 

95 éves lett Kopátsy Sándor közgazdász

Kilencvenötödik születésnapját ünnepelte tegnap dr. Kopátsy Sándor. Az ismert közgazdászt a Magyar Közgazdasági Társaság, a megyei kereskedelmi és iparkamara, a Miskolci Egyetem, a Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakiskola vezetői, tagjai és az iskola diákjai köszöntötték a jeles évforduló alkalmával a Herman Ottó Múzeum Papszer utcai épületében.

A diákok összeállításából kiderült, 1997-ben alakult ki szoros kapcsolata az iskolával, Kopátsy Sándor sokszor és szívesen megy hozzájuk. Ahogy a diákok fogalmaztak, szeretetet, nevetést, figyelmet tanulnak tőle. De azt is, hogy tudni kell kérni és megköszönni, illetve mások véleményét tiszteletben tartani.

Bihall Tamás, a BOKIK és a közgazdasági társaság megyei elnöke háláját fejezte ki Kopátsy Sándornak a Szentpáli örökségért, ami a kamara öröksége is, és azért is, hogy a Szentpáli Alapítványnak köszönhetően lehetőségük van a Szentpáli iskola diákjai, valamint a Miskolci Egyetem közgazdász hallgatói támogatására. Mint mondta, kevés olyan emberrel találkozhatunk, akik a problémában megoldandó feladatot látnak.

Kopátsy Sándort a helyszínen köszöntötte többek között Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, valamint Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja is.

 

Képek az eseményről:

 

(Forrás: http://www.eszak.hu/helyi/2017/02/27/95-eves-lett-kopatsy-sandor-kozgazdasz.eszak /2017.03.04/)

(Fotók: Ádám János)