Az Európai Szakképzési Hét keretében megrendezésre került programokA rendezvény időpontja: 2016.12.06.

A rendezvény helyszíne: MISEK Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi

Oktatókórház szakmai gyakorlati terme.

Az Európai Szakképzési Hét keretében a MISEK Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórházban az egészségügy iránt érdeklődő tanulók, fiatalok a kórház demonstrációs termeiben látogatást tettek. A jól felszerelt gyakorlati termekben szituációs feladatok során betekintést nyertek az érdeklődők az egészségügyi munkába, valamint aktívan részt vehettek az elsősegélynyújtási, csecsemőgondozási feladatok ellátásában.A szakmai gyakorlati helyszíneken a tanulók megismerkedhettek a gyógy- és sportmasszőrök, fizioterápiás asszisztensek feladataival.


A rendezvény időpontja: 2016.12.07.


A rendezvény helyszíne: TAKATA miskolci gyáregysége


Az Európai Szakképzési Héten a TAKATA miskolci gyáregységében a műszaki érdeklődésű fiatalok üzemlátogatáson vehettek részt . A tematikus gyártúra során az érdeklődők megismerkedhettek a légzsákok gyártásával. A látogatáson megjelentek a légzsákok ellenőrzésének látványos bemutatását tekintették meg, melyet nagy érdeklődéssel kísértek figyelemmel.

A rendezvény időpontja:       2016. december 8. 

A rendezvény helyszíne: Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnáziuma és

Közgazdasági Szakgimnáziuma

A Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnáziuma és Közgazdasági Szakgimnáziuma az "Európai Szakképzési Hét" elnevezésű programhoz kapcsolódott. 

A szakmai munkaközösség egy szakmai napot, szakmai konzultációt  szervezett, amely lehetőséget biztosított diákjaiknak, tanáraiknak és a régió cégeinek, szakembereinek számára,  hogy találkozzanak és megbeszéljék az egymás közötti együttműködést. Diákjaik bemutatták azokat  a prezentációkat, melyeket a cégeknél töltött 160 órás összefüggő nyári szakmai gyakorlati élményeikről készítettek. A szakmai tanárok előadást tartottak, amelynek keretében bemutatták elméleti és gyakorlati oktatói munkájukat. .

A rendezvény időpontja: 2016.12.09.


A rendezvény helyszíne: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház

 

Az egészségügy iránt érdeklődő tanulók, fiatalok, valamint tanárok, oktatók a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház SKILL-laborjában, a jól felszerelt demonstrációs egységben megismerkedhettek a betegágy melletti teendőkkel, a beteg mobilizálásával, a diagnosztikus és terápiás beavatkozásoknál a betegrögzítéssel. A tanulók nagy érdeklődéssel figyelték a szakápolási babát, amelyen az újraélesztés, valamint a pulzus is szimulálható volt. Az újraélesztés lépéseit ismerhették meg és gyakorolhatták a tanulók, akik lelkesen próbálták elsajátítani az ismereteket. A szituációs gyakorlati feladatok során betekintést nyerhetnek a diákok az egészségügyi munkába. Megismerkedtek a napi ápolási beavatkozásokhoz szükséges eszközökkel. Bemutatásra került a vénázó kar, katéteres mulage, felfekvés szemléltetése, here és emlővizsgáló-eszköz, oktató defibrillátor, vérnyomásmérés, vércukormérés, a hordozható pulzoximéter. Sok új ismerettel gazdagodtak a látogatáson a résztvevők.