A Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium 2018. február 22. és 24. között rendezte meg immár 30. alkalommal az Implom József középiskolai helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjét, Gyulán.

A versenyen négy kategóriában (szakközépiskolások, szakgimnazisták, gimnazisták, határon túliak) összesen 116-an mérhették össze tudásukat.

A versenyzőknek először egy tollbamondást kellett írniuk, melyet az iskolarádión keresztül hallgattak meg, valamint egy helyesírási tesztkérdéseket tartalmazó feladatlapot kellett kitölteniük. Mint mindannyian tudjuk, helyesírásunk néhány szabálypontja 2015. szeptember 1-jei hatállyal megváltozott, és az ezek érvényesítésére biztosított két év türelmi idő lejárt, így a versenyzőknek már A magyar helyesírási szabályai 12. kiadása által kodifikált írásmódot kellett alkalmazniuk.

A Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnáziumát a tavalyi évhez hasonlóan Kaposvári László 11.B osztályos tanuló képviselte, aki idén négy helyet javítva az előző évihez képest, országos IV. helyezést ért el szakgimnáziumi kategóriában.

Gratulálunk Lacinak a kitűnő eredményhez és köszönjük magyar nyelv tanárának, Szalma Anna Mária tanárnőnek is a felkészítő munkáját.